Äöpening Vastelaovend Sezoen 2016-2017

 

Het is een lange traditie dat het ‘Vastelaoves’ seizoen op de 11de van de 11de om 11 minuten over 11 wordt geopend in verschillende plaatsen op verschillende locaties door verschillende verenigingen. Elke opening verschilt in kleine details van een andere opening.

In Roermond wordt de opening ingeluid met elf kanonschoten.  Dit wordt verzorgd door de Prinselikke Stadts-Garde Faubourg St. Jacques, op het Munsterplein bij het Vrouwen-fontein. De schoten worden onder andere afgevuurd door mensen vanuit verschillende verenigingen.
Het afgelopen jaar hebben meerdere afgevaardigden zich verzameld bij het oudste café van Roermond, Braam, om vanuit hier gezamelijk naar het Munsterplein te lopen. Dit zorgde voor een zeer kleurrijk geheel, oftewel een bonte stoet van mensen die de ‘Vastelaovendj’ een warm hart toe dragen. Ook dit jaar vertrekken we vanuit Braam, Het Wachtlokaal, rond 10:50.

Iedereen die hier aan wilt deelnemen is van harte welkom. Zoniet dan zien we elkaar wellicht op het Munsterplein, om elkaar daar ‘eine sjoone vastelaovendj’ te wensen.

Äöpening Vastelaovend Sezoen 2016-2017

Spread the word. Share this post!