Äöpening Vastelaovend sezoen 2015-2016

11e van de 11e waas weer eine sjoone daag, ’t kenon haet weer 11 keer gesjaote, en de sjleutel vanne sjtad is weer in de gooi henj van de Stadts-Garde.

 

      L1 Radio - Viering 11 over 11 in Maastricht, Venlo en Roermond

 

 

 

UPDATE: video en foto’s


 

 

Dit jaar is het 200 jaar gelden dat Roermond onderdeel werd van het Koninkrijk der Nederlanden en dat Napoleon zijn slag bij Waterloo verloor. Door alle jaren en gebeurtenissen heen zijn er tradities die zijn blijven bestaan.

Zo is het een jarenlange traditie dat het ‘vastelaoves’ seizoen op 11 november, om 11 minuten over 11, met elf kanonschoten, door de Prinselikke Stadts-Garde Faubourg St. Jacques in Roermond wordt geopend.Äöpening Vastelaovend sezoenHet afgelopen jaar maakte Maurice Schaefer bekend te stoppen als commandant van de Garde. Twee maanden later heeft hij zijn functie overdragen. Voor mij betekent dit, dat ik voor het eerste maal, namens de Garde het eerste schot mag lossen. Fontein MunsterpleinAnders dan andere jaren zal vanwege de woensdag markt het inschieten niet kunnen plaatsvinden aan de voorzijde van de Munsterkerk. Er wordt uitgeweken naar de achterzijde van de kerk, bij het fontein dat de Roermondse mannen geschonken hebben aan de vrouwen van Roermond voor hun dappere optreden tijdens de Tweede Wereld oorlog.

Iedereen die de ‘vastelaovendj’ een warm hard toedraagt is van harte uitgenodigd om bij dit inschieten aanwezig te zijn.

Commandant Ted van Etten

 

Copyright © 2020 Prinselikke Stadts-Garde Faubourg St. Jacques | Alle rechten voorbehouden